sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
La conducció d'hivern amb el kit de bloqueig també ha de conduir amb compte

La conducció d'hivern amb el kit de bloqueig també ha de conduir amb compte

Sep 28, 2017


La neu i molts propietaris del cotxe "usen" al Kit de bloqueig, però no creieu que amb el Kit de bloqueig es pugui assegurar que estigueu en una carretera molt relliscosa a la velocitat ràpida de Dangdang.
La roda "desgast" del Kit de bloqueig no és ràpida
Conduir amb neu o per la carretera gelada, calmar-se i tenir cura. Conduir lentament, no avançar lliurement, accelerador de llum, fre lleuger, direcció de joc lent, qualsevol acció gran o un funcionament inadequat pot comportar perill. Els propietaris no pensen que la instal·lació del Kit de bloqueig a la conducció de neu sigui molt segura, si l'alta velocitat serà molt perillosa. La conducció d'alta velocitat conduirà a la ruptura del Kit de bloqueig, especialment el kit de bloqueig del material de ferro, una vegada trencat, les conseqüències seran molt greus.
Utilitzeu acuradament el cotxe de bloqueig del cotxe
Quant a la problemàtica dels conductors de cotxe del cotxe per a portar el temps suficient per frenar el problema, la prova marcada, ja que la carretera hivernal és relliscosa, la demanda de temps de frenat és més llarga: una neu a 40 km / h en cotxe, si ús de totes les temporades, fre de l'automòbil després de la suspensió completa de la demanda de 37,84 m, mentre que l'ús dels pneumàtics d'hivern es pot reduir considerablement, només 18,49 m. Les conseqüències de la consulta, els propietaris alemanys dels pneumàtics d'hivern tenen una major consciència, i el 80% dels alemanys utilitzaran pneumàtics d'hivern. Mentre que el 58,2% de propietaris de la Xina van revelar que estaven disposats a equipar els pneumàtics d'hivern, és clar que això és relativament menys rellevant per a les regions fredes de Xina, el 24% dels propietaris xinesos van dir que estan disposats a utilitzar el Kit de bloqueig per assegurar una conducció segura a l'hivern .
Però en aquest cas, el propietari, el Kit de bloqueig, estarà en el nivell inevitable per assegurar que la neu i el gel condueixen amb seguretat, però també redueixen el maneig de la conducció i la tranquil·litat, així com perjudicar els pneumàtics i les rodes. Tot i que els pneumàtics d'hivern poden ser útils per fer front a la nevada inesperada i els riscos de conduir presentats en la conducció remota.
Després d'instal·lar el Kit de bloqueig, també hauríeu de prestar atenció a diversos aspectes de la conducció
Límit de velocitat Encara que la instal·lació del Kit de bloqueig, però la seva funció limitada, els propietaris no són "despreocupats". D'altra banda, l'acceleració és, d'una banda, el fre, d'una banda, per garantir la seguretat de la conducció, però també l'amo per controlar la velocitat. El millor és controlar la velocitat a 50Km / h.
2. Eviteu utilitzar el Kit de bloqueig en un camí sec. El Kit de bloqueig esmentat només és adequat per a ús en carreteres nevades.
3. La pressió del pneumàtic no ha de ser massa baixa. Alguns germans per afegir la taula i la zona tàctil del sòl, específicament la caiguda de la pressió del pneumàtic, el kit de bloqueig de pneumàtics. De fet, aquesta pràctica no té el paper de antilliscant, i afegiu el Kit de bloqueig a causa del dany dels pneumàtics, el kit de bloqueig tocarà amb la carretera La indentació del temps a les tauletes, no només no és un paper rellevant en el dany del pneumàtic, sinó també perquè els canvis del volum del pneumàtic afecten el Kit de bloqueig fixat.
La neu d'hivern als propietaris del viatge de conducció ha suposat un gran inconvenient, la neu a la carretera a causa dels canvis de temperatura i el fenomen de la roda s'ha convertit en molt suau, en una carretera que condueix amb una lliscament i frenada. L'extensió a distància del fenomen, per impulsar la seguretat ha suposat grans reptes.
A causa de les restriccions de la política interna, els vehicles normals no permeten l'ús de pneumàtics amb carro a la carretera, encara que hi hagi altres tipus de pneumàtics disponibles, però si teniu alguna situació d'emergència, heu de tornar o els mateixos frens no pugueu massa El paper de quina manera fins al límit màxim per evitar l'aparició de la classe de lliscament lateral?
El cotxe de bloqueig del cotxe simplement tanca la malla de la cadena o el rebló de la roda, i el kit de bloqueig a la roda pot arrelar-se a la capa gelada per assegurar-se que la llanta no es llisca a causa de la superfície de contacte llisa. Actualment, els productes antideslizantes de la roda del mercat són cadenes de ferro i plastificades amb dos tipus de reblons.