sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Preguntes més freqüents sobre bloqueig / etiquetatge

Preguntes més freqüents sobre bloqueig / etiquetatge

Jun 21, 2018

El procediment de bloqueig ha de ser per escrit?

En general, sí. OSHA diu que ha de documentar els procediments de bloqueig i etiquetatge. Això té sentit perquè són les instruccions que han de seguir els mecànics quan fan reparacions.
OSHA només permet que no tingueu un procediment de bloqueig escrit quan la màquina només tingui un subministrament d'energia que sigui fàcil d'identificar i bloquejar. La màquina no pot tenir cap potencial per a l'energia emmagatzemada. Bloquejar un dispositiu d'aïllament d'energia desactiva la màquina completament. L'empleat autoritzat ha de bloquejar l'oferta d'energia, i ha de ser l'única persona que controla el bloqueig. A part d'això, el treball que s'està realitzant no pot crear cap risc per a altres empleats de la zona i no ha tingut cap accident que impliqui reparacions en aquesta màquina.

El nostre equip de procés té tanta interrelació entre els sistemes i molta feina del servei que fem és per a situacions úniques. Se suposa que només tenim un procediment de bloqueig que cobreix tot?

Els procediments de bloqueig haurien de ser específics de la feina en lloc de fer-ho a la pròpia màquina si això és necessari per fer front als riscos. Per exemple, si seria absolutament segur que una part de l'equip de procés encara tingués energia mentre els empleats realitzessin reparacions a una altra part de l'equip, només caldria tancar la part de l'equip on treballen els empleats. No hauríeu de bloquejar completament tot el procés si la tanca una part completament protegeix a tothom. L'extensió del vostre bloqueig ha de coincidir amb els riscos, però haureu de tenir molta cura en considerar que el potencial de riscos es desenvolupa quan decideix tancar una part de l'equip únicament.

Cal que els empleats autoritzats estiguin capacitats per fer tots els procediments específics de la màquina per a totes les màquines d'una instal·lació, o només poden ser entrenats sobre els procediments que fan per al treball?

L'estàndard de bloqueig / etiquetatge de OSHA no inclou cap requisit perquè els empleats autoritzats puguin saber com realitzar tots els procediments de bloqueig / etiquetatge específics de màquines de la instal·lació.
El programa de formació d'aquesta norma haurà de cobrir almenys quatre àrees: el programa de control energètic de l'empresari, els elements dels procediments de control energètic rellevants per als deures dels empleats, les restriccions del programa aplicables a cada empleat i els requisits de l'estàndard. Els detalls variaran necessàriament del lloc de treball al lloc de treball, i fins i tot de l'empleat a l'empleat en un sol lloc de treball, depenent de la complexitat de l'equip i del procediment, així com els deures dels empleats i les seves responsabilitats en el marc del programa de control energètic.

Realitzem totes les nostres reparacions en el primer canvi. Hem de tenir els empleats de segon i tercer bescanvi de la màquina en els torns, encara que no estiguin treballant a la màquina?

Si ningú més treballa a la màquina durant un segon o tercer torn, podeu deixar-lo bloquejat pel primer empleat de tornada fins que el primer empleat de torns finalitzi les reparacions.
Si un empleat de primer canvi s'abandona i un empleat de segon torn continuarà treballant-hi, llavors haureu de transferir el bloqueig al segon empleat de tornada. En general, el segon operador de canvi aplicarà el seu bloqueig a mesura que el primer operador de torns l'elimini.
Si un segon treballador de tornada està sortint, i no hi ha un tercer torn, però les reparacions seran acabades per algú en el primer canvi, no voleu deixar el bloqueig de l'empleat del segon torn a la màquina. En aquest cas, OSHA diu que el segon treballador de tornada pot substituir el bloqueig amb una etiqueta quan surt. La màquina es etiquetarà quan el primer empleat de tornada comenci a funcionar. Posteriorment, pot reemplaçar l'etiqueta amb el seu bloqueig.

Es suposa que els contractistes utilitzen els seus propis procediments de bloqueig?

La regla diu que vostè i el contractista han d'informar-se els seus respectius procediments de bloqueig / etiquetatge. Tots dos teniu responsabilitats per protegir els vostres empleats, de manera que vulgueu assegurar-vos que tothom tingui prou informació sobre el treball de reparació perquè tots estiguin a salvo. Probablement conegui més sobre com funciona l'equip, però el contractista pot saber més sobre el que es farà durant les reparacions. Assegureu-vos que heu identificat totes les fonts d'energia perillosa i el contractista utilitza procediments de bloqueig que els controlen tots.
A part d'assegurar-se que segueixen els procediments adequats, vostè (l'empresari amfitrió) ha d'assegurar-se que els seus empleats compleixin amb les restriccions dels procediments del contractista. Per exemple, els empleats han de poder reconèixer l'equip de bloqueig del contractista i saber mantenir-se fora de la zona on es fa el treball.

Se suposa que hauríem de tancar una màquina que no anem a utilitzar?

L'estàndard de bloqueig / etiquetatge no s'aplica quan "desactivi" l'equip o posa les màquines "fora de servei". Probablement, la principal preocupació és que algú intentés iniciar una màquina que ja no vulgueu executar, per qualsevol motiu.
L'estàndard de bloqueig / etiquetatge indica que no podeu utilitzar l'equip de bloqueig / registre per a cap altre propòsit, de manera que si no esteu realitzant reparacions ni treballs de manteniment en aquest equip, no haureu d'utilitzar cap equip de bloqueig o etiquetatge.
Per evitar que es faci servir maquinària fora de servei, podeu considerar-la desconnectar físicament del subministrament d'energia. Desmuntar-lo de manera que ja no està connectat a cap energia i no pot ser operat completament.
Podeu adjuntar una etiqueta com "No utilitzeu sense autorització" o alguna cosa semblant als controls de la màquina per mostrar que no voleu que els empleats operin aquesta màquina. Això no és el mateix que seguir un procediment d'etiquetatge: l'etiqueta està en els controls i no en els dispositius d'aïllament d'energia, i l'etiqueta no inclou una declaració d'advertència d'etiquetatge. Aquest mètode proporciona als empleats una instrucció i, per ser més eficaç, haureu d'informar als vostres treballadors que, d'aquesta manera, us identificarà l'equip que no s'ha d'utilitzar.
També podeu utilitzar cadenats per evitar que l'equip "fora de límit" s'utilitzi, però assegureu-vos que els bloqueigs que utilitzeu no es puguin confondre amb bloquejos de bloqueig. I una altra vegada, informeu els empleats sobre el que són els bloquejos.

Què vol OSHA que volem fer per "verificar" el bloqueig?

"Verificació" és el pas final en un procediment de bloqueig / etiquetatge. Una manera de fer-ho és intentar iniciar i executar la màquina mitjançant els controls operatius. Part d'aquest pas també podria estar marcant-se per assegurar-vos que teniu els blocs i etiquetes adjunts on pertanyen i que els dispositius d'aïllament d'energia estan a la posició de "fora". També és possible que hàgiu de comprovar els calibres o utilitzar l'equip de prova per comprovar la temperatura, pressions o comprovar la presència de gasos, vapors o líquids. Recordeu que si hi ha més d'una persona que treballa a la màquina, cada empleat autoritzat ha de verificar el bloqueig.

Els equips connectats amb una desconexió ràpida pneumàtica requereixen un procediment LOTO?

L'estàndard de bloqueig / etiquetatge no s'aplica a equips elèctrics que s'apaguin completament de tots els subministraments d'energia desconnectant el cable d'alimentació. Aquesta excepció per a equips de cable i endolls no s'aplica als subministraments d'energia pneumàtica: només s'aplica a l'energia elèctrica. Una màquina subministrada per energia pneumàtica hauria de tenir un procediment de bloqueig / etiquetatge.

Es necessita utilitzar tapes de tap per bloquejar equips de cable d'alimentació?

L'estàndard no s'aplica a les màquines alimentades elèctricament que estiguin completament desconnectades desconnectant el cable, si el cable està sota el control exclusiu de la persona que realitza les reparacions. Si aquest és el cas, no, no necessiteu bloquejar una tapa de l'endoll cap a l'endoll.
Si la màquina té altres subministraments d'energia, o si la persona que realitza les reparacions no té control exclusiu del connector, llavors s'aplicarà l'estàndard. Podeu utilitzar una coberta de tap per bloquejar la màquina.

Hem de tancar les nostres carretons quan fem reparacions?

Sí. La directiva de conformitat de OSHA aclareix que les normes s'apliquen als vehicles, com ara carretons elevadors, cotxes, camions i altres vehicles.
Ja sigui que estiguin propulsats per gas, propà o electricitat, els vehicles tenen diversos tipus d'energia perillosa que cal desconnectar i tancar durant les reparacions. Per exemple, les bateries poden produir xocs elèctrics i arcs, els sistemes de combustible poden causar exposicions i incendis químics, i l'energia mecànica de les parts mòbils pot causar lesions aixafades.
Si voleu orientacions sobre com bloquejar els vehicles, hi ha una secció completa sobre el bloqueig del vehicle a la directiva de compliment de OSHA. En alguns casos, la persona que fa les reparacions està completament protegida eliminant la clau d'encès: si és l'única persona que té la clau. Depenent del treball que s'estigui duent a terme, és possible que hàgiu de fer altres passos com ara desconnectar la bateria o inserir blocs per mantenir les peces en el lloc. OSHA diu que ha de seguir les recomanacions del fabricant del vehicle per fer el treball de manteniment i servei.

Disposem de forns grans. Hem de donar compte de la calor del procediment de bloqueig?

Sí, OSHA llista exemples de fonts d'energia en les definicions de la regla. Inclouen: energia elèctrica, mecànica, hidràulica, pneumàtica, química, tèrmica i altres tipus d'energia.
Els seus procediments podrien tractar la calor com a energia emmagatzemada i incloure un pas per permetre que els forns es refredin a una temperatura segura abans que els treballadors treballin.

Disposem d'equips de procés. Utilitza persianes cargolades i flancs en blanc com a bloqueig?

Les persianes i les brides en blanc controlen l'energia perillosa en les canonades. Les persianes i les brides estan cargolades al lloc, i això no implica un bloqueig real.
Segons l'orientació de OSHA, aquest mètode és tan difícil de derrotar o de passar per alt com és un bloqueig. Per tant, si utilitzeu brides enrotllables i persianes amb cargol, és equivalent a fer servir el bloqueig.
Si feu servir aquest mètode, assegureu-vos d'identificar les persones que han aplicat els controls. Podeu adjuntar una etiqueta per complir aquest requisit.