sales01@lockeysafety.com +86-133-96996593
Etiqueta de bloqueig - Wikipedia, l'enciclopèdia lliure

Etiqueta de bloqueig - Wikipedia, l'enciclopèdia lliure

Sep 23, 2016

Etiqueta de bloqueig


El tag de bloqueig (LOTO) o Lock and Tag és un procediment de seguretat que s'utilitza en la indústria i en la recerca per garantir que les màquines perilloses es tanquin correctament i no es puguin reiniciar abans de completar el treball de manteniment o manteniment. Es requereix que les fonts d'energia perilloses "siguin aïllades i no funcionin" abans de començar a treballar en l'equip en qüestió. Les fonts d'energia aïllades es tanquen i s'inscriu una etiqueta al bloqueig que identifica el treballador que ho ha col·locat. Aleshores, el treballador manté la clau del bloqueig assegurant que només ell o ella puguin iniciar la màquina. Això evita l'arrencada accidental d'una màquina mentre es troba en un estat perillós o mentre un treballador està en contacte directe amb ell.

El bloqueig de bloqueig s'utilitza a través de les indústries com un mètode segur de treballar en equips perillosos i està obligat per llei en alguns països.

Bloqueig de grup

Quan dos o més treballadors treballen en diferents parts d'un sistema general més gran, el dispositiu bloquejat es guarda per primera vegada amb una abraçadora tijadora plegable que té molts forats de cadenat capaços de mantenir-la tancada. Cada treballador aplica el seu propi cadenat a la pinça. El dispositiu bloquejat no es pot activar fins que tots els treballadors hagin tancat la seva part del projecte i eliminin el seu cadenat de la pinça.

Als Estats Units, un pany seleccionat per color, forma o mida (per exemple, cadenat vermell) s'utilitza per designar un dispositiu de seguretat estàndard, bloqueig i assegurament d'energia perillosa. No hi ha dues claus ni bloquejos que mai siguin iguals. El bloqueig i l'etiqueta només han de retirar el bloqueig i l'etiqueta d'una persona, llevat que l'eliminació es realitzi sota la direcció de l'empresari. Els procediments d'ocupació i la formació per tal eliminació han d'haver estat desenvolupats, documentats i incorporats al programa de control de l'energia de l'empresari.

Lockout-tagout als Estats Units, té 5 components necessaris per complir plenament amb la llei OSHA . Els 5 components són: 1. Procediments de bloqueig-etiquetatge 2. Formació de bloqueig-bloqueig (per a empleats autoritzats i empleats afectats) 3. Política de bloqueig de bloqueig (sovint es coneix com a programa) 4. Lockout-Etiquetatge de dispositius i bloquejos 5. Bloqueig -Tancament de l'auditoria: cada 12 mesos, cal revisar tots els procediments i revisar els empleats autoritzatsEnergia perillosa i el seu aïllament

La maquinària moderna pot contenir molts perills als treballadors, com són els exemples dels riscos més freqüents:

 1. Electricitat

 2. Pressió hidràulica (línia)

 3. Acumulació hidràulica (bomba)

 4. Aire comprimit pneumàtic

 5. Gas

 6. Steam

 7. Tèrmica

 8. Gravetat

 9. Tensió cinètica de la primavera

 10. Molts tipus de fluids (químics, aigua, etc.)

Per exemple, un dispositiu industrial mitjà pot contenir elements com ara fluids calents, premses mòbils, fulles, hèlixs, escalfadors elèctrics, corretges transportadores amb punts de pessic, cadenes mòbils, llum ultraviolada, etc.

La desconnexió o la seguretat de l'equip implica l'eliminació de totes les fonts d'energia i es coneix com a aïllament . Els passos necessaris per aïllar equips sovint es documenten en un procediment d'aïllament o un procediment d'etiquetatge de bloqueig . El procediment d'aïllament en general inclou les següents tasques:

 1. Anuncia el tancament

 2. Identificar les fonts d'energia

 3. Aïllar les fonts d'energia

 4. Bloqueja i marca les fonts d'energia

 5. Demostreu que l'aïllament dels equips és eficaç

El bloqueig i l'etiquetatge del punt d'aïllament permeten als altres saber no aïllar el dispositiu. Per emfatitzar l'últim pas anterior, a més dels altres, tot el procés es pot anomenar bloqueig, etiqueta i provar (és a dir, intentar activar l'equip aïllat).

El Codi Elèctric Nacional estableix que s'ha d'instal·lar una desconnexió de seguretat / servei a la vista de l'equip de servei. La desconnexió de seguretat garanteix que l'equip es pugui aïllar i hi ha menys probabilitats que algú torni a encendre el poder si poden veure el treball en marxa. Aquestes desconnexions de seguretat solen tenir diversos llocs per als bloqueigs, de manera que més d'una persona pot treballar amb seguretat de manera segura.

En els processos industrials, pot ser difícil determinar quines són les fonts de perill adequades. Per exemple, una planta de processament d'aliments pot tenir tancs d'entrada i sortida i sistemes de neteja a alta temperatura connectats, però no a la mateixa habitació o àrea de la fàbrica. No seria estrany haver de visitar diverses zones de la fàbrica per tal d'aïllar eficaçment un dispositiu per al servei (per exemple, el propi dispositiu per alimentar, alimentadors de material aigües amunt, alimentadors descendents i sala de control).

Els fabricants de seguretat moderns proporcionen una gamma de dispositius d'aïllament específicament dissenyats per adaptar-se a diversos interruptors, vàlvules i efectors. Per exemple, els interruptors automàtics més moderns tenen una disposició per tenir un petit cadenat unit per evitar la seva activació. Per a altres dispositius com ara vàlvules de bola o de porta, peces de plàstic que s'adaptin a la canonada i que eviten el moviment, o objectes d'estil closca clam, que envolten completament la vàlvula i eviten la seva manipulació.

Una característica comuna d'aquests dispositius és el seu color brillant, generalment vermell per augmentar la visibilitat i permetre als treballadors veure fàcilment si un dispositiu està aïllat. A més, els dispositius solen ser de disseny i construcció per evitar que s'eliminin amb qualsevol força moderada. (És a dir, que un dispositiu d'aïllament no ha de suportar una motoserra, però si un operador l'elimina per força, serà immediatament visible que s'ha manipulat).

Per protegir un o més interruptors en un panell elèctric es pot utilitzar un dispositiu d'etiquetatge de bloqueig anomenat Panell de bloqueig. Manté la porta del tauler tancat i evita que la tapa del tauler es retiri. Els interruptors es mantenen en posició desactivada mentre es fa el treball elèctric.